Syksyinen Lähiruokasafari 9.9.2023: Matka pirkanmaalaisen lähiruoan alkulähteille

Syksyn ensimmäiset tuulet tuovat mukanaan jotain erityistä Pirkanmaalla. Kun lehdet värittävät maisemaa, paikalliset yrittäjät avaavat ovensa johdattaakseen sinut unohtumattomalle retkelle. Retkelle, joka ei ainoastaan avaa ovia pirkanmaalaisen lähiruoan maailmaan vaan on yhdistelmä herkuttelijan paratiisia ja kulttuurista kokemusta.

Lähiruokasafari 2023 yksi kohteista on Tolvilan kartanon lammastila

Tolvilan kartanon lammastilan tilamyymälä Paimenen Makasiini palvelee Lähiruokasafaripäivänä klo 10-16. Laitumen laidalta pääset ihailemaan lampaita ja pikkukaritsoita. 

9.9.2023 on aika astua mukaan Pirkanmaan matkailu ry:n, eli tuttavallisemmin Visit Pirkanmaan järjestämälle Lähiruokasafarille! Matkan varrella voit maistella paikallisia herkkuja, nähdä eläimiä, tutustua tiloihin ja nauttia syksyisestä tunnelmasta.

Mikä on Lähiruokasafari?

Jo yli kymmenen vuoden ajan järjestetty Lähiruokasafari on vuoden herkullisin tapahtuma! Tavoitteena on korostaa lähiruoan merkitystä, paikallisia raaka-aineita ja erinomaisia pirkanmaalaisia palveluita, jotka rikastuttavat meidän jokaisen arkea. Tämä safari ei ole pelkkä tapahtuma – se on kokemus, jossa pääset syvälle pirkanmaalaisen lähiruoan sydämeen.

Monipuolinen tarjonta

Mikä tekee Lähiruokasafarista erityisen? Lähiruokasafari 2023 on mahdollisuus kokea monia paikkoja ja makuelämyksiä saman päivän aikana. Tänä vuonna mukana on yli 20 kohdetta, joiden palveluihin ja tuotteisiin pääset tutustumaan lähietäisyydeltä. Lähiruokasafari on koko perheen iloinen tapahtuma, joka ei jätä ketään kylmäksi. Se on paikka, jossa voit maistella, nähdä ja kokea kaiken sen, mitä Pirkanmaalla on tarjota.

Mitä voit odottaa?

Eläinkohtaamiset: Tapaa valkoisia ylämaan terrierejä, maatiaiskissoja, laaman vasoja, pupuja, strutseja ja monia muita eläimiä.

AhlmanEdun lehmät laitumella

Kuvassa väkijoukko ihailee AhlmanEdun lehmiä laitumella. Lähiruokasafaripäivänä AhlmanEdulla on Lähiruokatori sekä monipuolista ohjelmaa lapsiperheille.

Elämykselliset perhekohteet: Safarikohteista löydät jännittäviä pelejä, mielenkiintoisia maatalouskoneita, pomppulinnan, vaahtokarkkien paistamista, keppariradan ja muita hauskoja aktiviteetteja pienimmille vieraille. Lapsille ja aikuisille suunnattu maissilabyrintti vie sinut ja koko perheesi seikkailuun keskellä korkeaa maissipeltoa.

Historia ja perinne: Sukella menneisiin aikoihin ja opi tunnistamaan erilaisia vanhoja maatalon työkaluja. Kuinkakohan monta sinä tunnistat? Marttojen neuvontapisteellä opit perinteisiä säilöntätekniikoita ja saat muita vinkkejä, kuinka saada sato talteen parhaalla mahdollisella tavalla. Tutustu kohteiden tarjontaan ja osallistu esimerkiksi tilakierroksiin, opastettuihin käsityöpajoihin ja viinitastingiin.

Herkuttelijan paratiisi: Lähiruokasafari on täynnä monipuolisia makuja! Maista herkullista täplärapukeittoa tai löydä uusia suosikkeja viini- ja juustotastingista. Täytä mahasi lähiruokalounaalla, lihakeitolla tai puurobaarissa. Herkuttele kotimaisilla pienpanimotuotteilla, pretzeleillä ja safaripizzalla. Leivän ystäville safarilta löytyy SM-tasolla palkittua, paikallista hapanjuurileipää ja monia muita paikallisten leipureiden tuotteita.

Rönnvikin viinitilalla on ostettavissa lähiruokasafaripäivänä maittava viini- ja juustotasting

Rönnvikin viiinitilan safariohjelmasta löytyy herkullinen viini- ja juustotasting.

Taide ja kulttuuri: Safari ei ole vain ruokaa! Käy historiallisissa rakennuksissa, tutustu taidenäyttelyihin ja opi alueen kulttuurista ja maisemasta. P.S. Pakkaa saunakamppeet mukaan, jos haluat päästä nauttimaan Taidesaunan löylyistä!

Tuotteita kotiinviemisiksi: Monet tilat tarjoavat mahdollisuuden ostaa mukaan herkullisia tuotteita. Valikoimista löytyy runsaasti perinteisiä tuotteita kuten lihaa, hunajaa, makkaroita sekä makeita ja suolaisia leivonnaisia. Safarikohteista voit löytää myös monia paikallisia erikoisuuksia! Ota kylmälaukku mukaan, sillä saatat löytää paljon upeita tuotteita kotiin vietäväksi.

Ja tämä on vain pintaraapaisu! Luvassa on paljon lisää – Gluteenittomista leivonnaisista, hunajaisista ostoksista aina käsityöoluisiin ja lähiruokaan Helvetinjärven kansallispuiston porteilla. Jokainen Lähiruokasafari 2023 -kohde on ainutlaatuinen ja erityinen omalla tavallaan, joten suosittelemme kiertämään niin monta paikkaa kuin mahdollista.

Lähiruokasafari – makuja, muistoja ja mahtavia hetkiä!

Olitpa sitten lähiruoan intohimoinen ystävä, perhe joka etsii yhteistä tekemistä tai ystäväporukka, joka haluaa kokea jotain uutta ja erilaista, Lähiruokasafarilla on jotain tarjottavaa jokaiselle!

Tutustu kaikkiin Lähiruokasafari -kohteisiin, ohjelmaan ja aukioloaikoihin täällä ja suunnittele oma safariretkesi.

Pirkanmaalaiset lähiruokayrittäjät odottavat jo innolla, että pääsevät jakamaan tarinansa, tuotteensa ja palvelunsa juuri sinulle. Joten varaa 9.9.2023 kalenteristasi, ota ystävät mukaan ja tule kokemaan Pirkanmaa uudella, herkullisella ja elämyksellisellä tavalla!

Nähdään 9.9.2023!

Julkaistu 21 elokuun, 2023