LIIKETTÄ LUONNOSSA!

LIIKETTÄ LUONNOSSA! -hanke luo IVV-reitti- ja karttasivuston Pirkanmaalle!

 

 

Pirkanmaan Matkailu ry:n johtama LIIKETTÄ LUONNOSSA! -hanke kehittää uuden IVV-reitti- ja karttasivuston, ja tuo maailmalla suositun kävely- ja ulkoilukonseptiin Pirkanmaalle.

Sivustolle luodaan kattava retkikartta helppokulkuisista reiteistä Pirkanmaalla ja niiden läheisyydessä toimivista palveluyrityksistä. Yritykset saavat IVV-passien leimausoikeuden, ja matkailijat keräävät leimoja samaan tapaan kuin kansanvälisillä pyhiinvaellusreiteillä.

 

 

Mitä IVV-reitti- ja karttasivusto tarjoavat?

  • Kattava retkikartta: Helppokulkuisten reittien verkosto, joka nostaa Pirkanmaan alueen palveluyrityksiä esille.
  • Leimaaminen: Reittien varrella toimivat palveluyritykset saavat leimausoikeuden, jolla ulkoilijoiden suoritukset merkitään.
  • Matkailijoille ainutlaatuinen kokemus: Leimakeräily tuo retkeilyyn uutta ulottuvuutta ja kannustaa tutustumaan Pirkanmaan palveluihin matkan varrella.
  • Palkitsemisjärjestelmä: Tarpeeksi merkintöjä keränneen on mahdollista voittaa palkintoja.

 

 

Hankkeen tavoitteet:

  • Luonnossa liikkumisen edistäminen: Hanke tarjoaa helposti saavutettavia reittejä ja kannustaa ihmisiä viettämään enemmän aikaa luonnossa.
  • Yritysten myynnin kasvattaminen: Hanke kasvattaa mukaan lähteneiden yritysten myyntiä ohjaamalla ulkoilijat heidän luoksensa.

 

 

Hankkeen aikataulu:

  • Heinä-syyskuu 2024: Reittien ja palveluyritysten kartoitus alkaa.
  • Loppuvuosi 2024: Sivustopohjan ja retkikartan luonti.
  • Kesä 2025: Sivusto lopullisesti valmis Tampereella järjestettäviin kansainvälisiin IVV-olympialaisiin, jossa sen kansainvälinen markkinointi onnistuu parhaiten.

 

 

IVV:

IVV (Internationale Volkssportverband) on maailmanlaajuinen organisaatio, joka edistää kävelyä ja luonnossa liikkumista. IVV-reittejä kiertävät retkeilijät palkitaan erilaisin merkein ja pinssein. LIIKETTÄ LUONNOSSA! -hanke liittää Pirkanmaan osaksi tätä ainutlaatuista verkostoa ja avaa uusia mahdollisuuksia matkailulle.

 

 

Lisätietoja ja mukaan lähteminen:

Lisätietoja hankkeesta ja mukaan lähtemisestä saa osoitteesta info@visitpirkanmaa.fi.

 

 

Rahoitus:

Hankkeelle on haettu Leader-rahoitusta Pirkanmaan ELY-keskukselta.