Ekojärven tila

Tilamme on pieni ja vanha maatila, jolla on sukupolvien ajan ollut pienimuotoista ruuantuotantoa. Nykyinen isäntäpari tuottaa eettisiin arvoihin pohjautuvaa ja maultaan riistaisen vahvaa ja laadukasta Ylämaankarjan eli Highland Cattle- rodun naudanlihaa. Karjamme laiduntavat ja ovat isoilla alueilla vapaana ympärivuoden. Nautojemme ravinto koostuu nurmirehusta ja itsetuotetusta heinästä. Lisäksi emomme hoitavat vasikoitaan 8 kuukauden ajan ennen lempeää kaksivaiheista vieroitusta. Tuotantomme on pientä, sillä arvomme ja eläintemme hyvinvointi ovat keskiössä. Karjamme lukumäärä on noin 50 nautaa. Lisäksi arvostamme puhtaan ja laadukkaan ruuan tuottamista suoraan kuluttajille, tästä syystä kaikki tuottamamme liha myydään vain meidän tilalla sijaitsevasta tilapuodista, joka on avoinna asiakkaille ympäri vuoden. Puodistamme saat myös paljon erikoislihoja, jopa harvinaisempia ja monelle suomalaiselle aivan uusia, tervetuloa tutustumaan. Tilalla sijaitsee myös ihana elämyksellinen kotieläinpiha lukuisine asukkeineen!

Lähiruokasafari 9.9.2023 ohjelma:

Kotieläinpiha avoinna ilman pääsymaksua tapahtuman ajan, aasit, miniponit, alpakat, minivuohet ja moni muu eläin odottaa rapsuttajia.

Ihania muurinpohjalättyjä ja kahvio.

Kahvion terassilla lauluesiintyjiä.

Herkullista Highland naudanlihawokkia muurikalla paistettuna, tilan omasta naudanlihasta.

Laavutulilla mahdollista syödä tai fiilistellä. Laavumme sijaitsee sonnilaitumen yläpuolella, josta on hyvät näköalat.

Lypsikki odottaa lypsäjiä kokeilemaan heruuko ja täyttyykö lypsyämpärit. Myös keppareita ja pihaleluja sekä pihapelejä.

Ylämaankarjan esittelyä. Tule kysymään ja juttelemaan.

Tilapuodista ylämaankarjan lihatuotteita, uusi erä juuri saapunut. Lihat ovat valmiiksi raakakypsytetyt joten voit sulatuksen jälkeen käyttää lihat heti. Kannattaa ottaa kylmälaukku mukaan jos haluat tuotteet viedä kotiin pakastimeen.

Tapahtuman sisältö päivittyy jatkuvasti, kannattaa seurata kotisivujamme sekä somekanaviamme.

Ohjelmaan voi tulla muutoksia sääolosuhteista riippuen.

Aukiolo

Lähiruokasafaripäivänä 9.9.2023 klo 11-17