Hyvän mielen matka – Roineen kierros 13.10.2018

Ajankohta: 13.10.2018 08:30-17:00
Osoite: Kuninkaankatu 36 B 28, tampere

Lauluissakin tunnetuiksi tulleet kansallismaisemat avautuvat kiehtovina eteemme. Mielenkiintoiset kohteet tarjoavat katsottavaa ja koettavaa kaiken ikäisille. Retkeen on ennakkoilmoittautuminen.

Ensimmäinen kohteemme, Kangasalan Lepokoti, huokuu jäljittelemätöntä entisyyttä. Oppaan johdolla tutustumme taloon, missä lukuisat maamme kulttuurin merkkihenkilöt Jean Sibeliusta myöten lomailivat ja keräsivät inspiraatioita kuuluisiin töihinsä. Karjalan kansan evakkotaipaleet ja jälleenrakentamisen aika avautuvat puolestaan karjalaisen kulttuurin keskuksessa Kangasalan Äijälässä. Opastetun kierroksen jälkeen vietämme tuokion karjalaisten laulujen parissa.

Ohitettuamme Valkeakosken, saavumme Pälkäneelle ja sitten piipahdamme Kanta-Hämeen puolelle Hauholle, missä Lautsian lomakeskuksessa nautimme matkan hintaan sisältyvän maittavan lounaan. Rönnvikin viinitilalla Pälkäneellä kuulemme maaseutuyrityksen ajankohtaisista asioista ja tulevaisuuden suunnitelmista. Oppaan johdolla perehdymme viinintuotantoon ja tuotteisiin. Kuulemme myös tilan broileri-tuotannosta sekä yleisesti maatalouden harjoittamisesta. Tilaopastuksen kruunaa makuhermoja kutkuttava lasillinen talon suosikkijuomaa. Matkamme edetessä Suuren Pohjan sodan taistelut ja keskiaikaisen kirkon historia kertautuvat.

Hetki Vehoniemen Automuseossa antaa hyvän kuvan itsenäisyytemme ajan liikenteen kehittymisestä. Halukkaat voivat kiivetä näkötorniin ihailemaan Roineen ja Längelmäveden silmiä hiveleviä maisemia. Juhani Viita on kokenut ryhmävetäjä, jonka tavaramerkkeinä ovat pettämätön tilannetaju ja lämminhenkinen vuorovaikutus. Huumori ja musiikki rytmittävät näitäkin matkoja. Ja taatusti väki viihtyy. TERVETULOA!

Lähtö klo 8.30 Ylöjärven Matkatie, klo 9.00 Tampereen Vanha kirkko ja klo 17.00 mennessä paluu Tampereelle.
Hinta:
S-etukortilla: aikuiset 55€, lapset (alle 12v.) 22,50€

Ilman S-etukorttia: aikuiset 70€, lapset (alle 12v.) 35€

Matkalle on ennakko ilmoittautuminen 8.10.2018 mennessä.

Yhteystiedot:
Minna Sampo
0443663636
toimisto@matrocks.fi
asiakaspalvelu@matrocks.fi / 040 5544 204
https://matrocks.fi/